' How do you do? Fine..and how do you do your wife?

Veel Nederlanders denken goed te zijn in de Engelse taal en daar zijn wij dan ook samen heel trots op! Toch zijn er veel Nederlandse bedrijven, waaronder gerenommeerde topbedrijven die veel dezelfde fouten maken. Je kunt er om lachen maar eigenlijk is het niet meer van deze tijd dat de NS, de Albert Heijn en noem er nog maar een paar behoorlijke blunders maken in het Engels. Dit geldt natuurlijk ook voor bekende Nederlanders die Engels spreken en schrijven. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk Louis van Gaal.

Maar niet alleen Louis is een fout voorbeeld van hoe je Engels spreekt. Er zijn ook genoeg voorbeelden te noemen van foutieve teksten zoals:

Maar niet alleen Louis van Gaal is degene die Engelstalig nog wel wat lesjes kan nemen. Laten we vooral onze politici niet overschatten! Uiteraard is onze huidige minister van Buitenlandse Zaken een ware held. Die spreekt werkelijk elke taal op de wereld en kan zijn accenten zo aanpassen dat een Native Speaker jaloers wordt. Maar de rest van zijn collega's?

Maar het meest irriteer ik mij aan foutieve teksten van bedrijven die Internationale bekendheid hebben of beursgenoteerd zijn. Je kunt het niet maken om dan 'En Publiek' fouten te maken. Toch gebeurt het met grote regelmaat. Ik probeer er niets van te zeggen want dan word je zo iemand die alles beter weer. Maar met het schaamrood op de kaken moeten wet het dan maar accepteren. De noodzaak van goed Engels is nog niet doorgedrongen tot onze maatschappij en dat is jammer. Neem een korte cursus en laat je de basis beginselen van de taal aanleren. Zo voorkom je dat je standaardfouten maakt en maak je jezelf bewust van gemaakte fouten!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Bedrijven die al samenwerken met Jet zijn o.a.


Engels met Jet
Keizerstraat 21

7411 HD Deventer
- The Netherlands-

kvk 55052282
06-46926541